Eerste schoolweken!

Gepubliceerd op 12 september 2018 om 13:35

School is begonnen en het is echt super leuk! De lessen die ik volg zijn erg leuk en iedereen is echt heel aardig! In deze blog vertel ik hoe school de eerste 2 weken is gegaan en wat ik allemaal in de weekenden heb meegemaakt. Veel plezier met lezen!

 

 

School begon op maandag 27 augustus. Mijn hostsister mag autorijden dus mijn hostbrother en ik konden met haar meerijden naar school. Dat is echt heel handig want met de schoolbus doe je er veel langer over. We begonnen met een gezamenlijke opening in de Gym. Alle exchange students werden naar voren geroepen en kregen een t-shirt. Er zijn dit jaar 3 exchange students waaronder ik, een meisje uit Italië en een meisje uit Brazilië. De eerste schooldag vond ik eigenlijk helemaal niet spannend omdat ik al wat mensen kende. De zaterdag voordat school begon was er namelijk een welcome party georganiseerd voor het Italiaanse meisje en mij. Dat was echt heel gezellig! 

 

Mijn les rooster ziet er als volgt uit:

 

  1. Police and community 
  2. Spanish
  3. English
  4. Economics
  5. Studyhall (huiswerk uur)
  6. Concert band
  7. Photography

 

De vakken zijn echt heel leuk! Het is ook niet echt moeilijk en ik kan het gelukkig allemaal goed volgen. Het gaat hier op school iets anders dan dat het Nederland gaat. School begint om 7:45 uur en duurt iedere dag tot 14:45. Iedere dag hebben we exact hetzelfde rooster wat dus betekend dat je ieder vak iedere dag hebt. Je hebt hier ook kluster klassen (dat betekend dat je elke les met een andere klas zit). Lunch gaat hier ook anders. Alle leerlingen zijn verdeeld in drie verschillende lunchtijden. Lunch A, B, en C. Ik zit bij lunch B. Iedereen heeft een eigen lunch nummer en daarmee kan je eten halen en ja het gaat echt zoals in de films😄 Je gaat allemaal in een rij staan en je pakt een dienblad, als je die hebt loop je langs een koelkast en daarin staan 3 verschillende soorten melk. Dan loop je door naar het eten en dan staat er een vrouw achter de balie en die schept dan eten op het dienblad voor je. Daarna kan je zelf nog wat dingen erbij kiezen zoals fruit, salade, groente enz. Als laatst loop je langs een andere vrouw met een computer en daar toets je je lunch nummer in en dan kan je gaan eten👍🏼 De eerste dag vroegen een stel meiden meteen of ik bij hun wilde zitten met lunch, dat was echt heel gezellig! Nu zit ik iedere dag met hun bij lunch en met een aantal heb ik ook een vak. 

 

In de eerste week van school had ik ook meteen een pepband optreden bij de football game. We zitten dan met de band op de tribune en spelen liedjes om de spelers aan te moedigen. Football was echt heel leuk om te kijken maar ik snapte er niet veel van😄 Iedereen van band is ook echt aardig en ze helpen me goed als ik dingen niet weet! 

 

In het weekend gingen we naar de state faire. Het was echt super leuk maar wel heel druk. Er waren die dag 270.000 mensen. Kailey (mijn hostsister) liep mee in de parade van de state fair, dat was heel leuk om te zien. We hebben heel veel gegeten die dag want de state fair staat bekend om het lekkere eten. We hebben dingen gegeten zoals frietjes, sweet Martha's cookies en fried pickles. Vooral de sweet Martha's cookies waren echt super lekker! 

 

De tweede week van school ging gelukkig ook echt goed. Ik snap steeds beter hoe alles werkt en ik maak steeds meer vrienden en vriendinnen en dat is echt heel gezellig en leuk. Soms proberen ze Nederlands woorden uit te spreken wat natuurlijk heel grappig klinkt. De eerste toetsen heb ik ook gehad en daar had ik gelukkig alleen maar goede cijfers voor! De eerste presentatie heb ik ook maar meteen gehad. Dat vond ik best wel spannend omdat je toch in je eentje voor de klas staat met allemaal native speakers in een land waar jij de taal nog niet vloeiend spreekt. Maar ik heb het gedaan en ik was best wel trots op mezelf😊

 

Zaterdag 8 september zijn Kailey en ik samen uiteten geweest. Het was een heel spontaan idee wat het alleen maar leuker maakte! We zijn naar de cheesecake factory gegaan en het was echt heel erg lekker! Het was een uurtje heen en een uurtje terug maar het was zeker de moeite waard! En doordat we lekker met liedjes in de auto meegezongen hebben ging de tijd heel snel voorbij😄  Na het eten zijn we naar huis gereden en hebben we ons warm aangekleed voor een vuurwerkshow, 10 minuutjes bij ons huis vandaan. We hadden daar afgesproken met twee jongens van school en het was heel gezellig! Dit waren de eerste twee weken van school! 

 

Liefs, Rosa

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.