New York welcome camp + Gastgezin

Gepubliceerd op 24 augustus 2018 om 19:10

Ik ben eindelijk in Amerika! Afscheid nemen van familie en vrienden was best moeilijk maar ik zie ze gelukkig weer over 10 maanden! Op 19 augustus vertrok ik naar New York voor welcome camp. Het was echt super! Op 22 augustus vertrok ik naar mijn gastgezin. 

 

 

Het welcome camp was echt geweldig! We hebben super veel dingen gedaan waaronder central park, one world trade center, times square, Empire state building, een boottocht over de hudson river, Statue of liberty en nog veel meer. We sliepen in de Hilton en dat was echt heel gaaf! De hilton is een heel groot en mooi hotel en ze hadden een zwembad, een gym, een Starbucks en nog veel meer. Bijna iedere dag gingen we wel een Starbucks halen en dat was echt heel lekker. We hebben in de dagen dat we er waren ook een aantal lessen gehad en uitleg over hoe alles straks is in een gastgezin. De les van Mister Kenny was echt heel grappig. Hij gaf een les over American History/ Goverment. Hij deed het op een hele goede  manier dus het was ook leuk om er naar te luisteren!

 

Ik vloog naar New York met vier andere Nederlandse mensen en dat was echt heel gezellig. Ook wel fijn want dan heb je aan het begin een beetje steun aan elkaar. Toen we aankwamen in New York stond er iemand van STS te wachten dus alles was goed geregeld. Op het welcome camp waren we met ongeveer 34 mensen vanuit allemaal verschillende landen. Er kwamen mensen uit Italië, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Duitsland en nog meer landen. Het was heel gezellig met z' n alle!

 

We hadden de dagen dat we de stad in gingen een tour guide bij ons. Ze was heel aardig en haar naam was Nancy. Ze heeft ons heel veel dingen laten zien en ze wist ook heel veel over de stad dus als je een vraag had kon je altijd naar haar toe gaan.  'S avonds zijn een keer bij planet Hollywood gaan eten en dat was lekker! In de ochtend aten we het ontbijt altijd bij het hotel waar ze allerlei verschillende dingen hadden dus dat was prima. 

 

Op 22 augustus vloog ik door naar mijn gastgezin. Ik vloog samen met Alina (ook een Nederlands meisje). We werden weggebracht door Jessica, een van de leiding. Zij hielp op het vliegveld even met inchecken en toen gingen Alina en ik samen verder. We vlogen aan op Minneapolis. Daar werden we opgewacht door ons gastgezin. Het ontvangst was echt leuk, ze hadden een bord gemaakt met welcome Rosa! Het was heel leuk en we hebben gezellig gepraat! Aangekomen bij het huis heb ik mijn spullen uitgepakt en toen hebben we even gerelaxt. 'S avonds ging ik meteen al naar school toe voor een rondleiding en een schoolfoto. Het was allemaal best overweldigend maar wel heel leuk! Ik heb veel van mijn leraren en leraressen gesproken en ze lijken me aardig dus dat is goed. Aankomende maandag begint school dus ik ben benieuwd!

 

Liefs, Rosa

Reactie plaatsen

Reacties

Ome Rob
6 jaar geleden

Hoi Roos!
Wat leuk om te zien en lezen😃!
Gaaf dat jullie zoveel van New York hebben gezien. Welkom bij je gastgezin is ook wel bijzonder. Hoop dat je een heel mooi jaar tegemoet gaat daar. School zal ook wel even wennen zijn, succes met alles, je kan het!
Blijf doorgaan met bloggen hè?! Dan kunnen we je in de gaten houden😂😂!
Have fun!
Liefs ome Rob en tante Corin en een dikke kus van Micha😘